dinsdag 2 juni 2015

Muiswerk


Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme, online programma’s voor het onderwijs. De programma's helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Inmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma's, van de kleuterschool tot aan het hbo en van penitentiaire inrichtingen tot aan de politie-academie. 

Muiswerkprogramma's zijn slimme, online taal- en rekenprogramma’s voor het onderwijs. De programma's helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Ze zoeken voor elke leerling uit wat hij al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal.

Klik hier voor een introductiefilmpje

In het schooljaar 2014-2015 zijn we gestart met een aantal pilots in onze scholen om ervaringen op te doen
met deze manier van werken waarbij gebruik gemaakt wordt van de chromebooks.
Er is nu een jaar mee gewerkt en ervaring opgedaan.
Naast positieve ervaringen rondom het toepassen van gepersonaliseerd leren zijn er ook een aantal zaken die onze aandacht hebben en waarin nog een visie ontwikkeld moet worden. Hierdoor is er besloten om de pilot nog een aantal maanden door te laten lopen in het schooljaar 2015-2016 om mn. met de genoemde zaken bezig te zijn/gaan:
  • Organisatie in school
  • Organisatie in de groep
  • Beschikbaarheid voldoende Chromebooks
  • Overzicht door leerkracht
  • Takenmap en leerplan
  • Gebruik daarnaast van de aanwezige "papieren" methode?
  • Gebruik van Ambrasoft, Rekentuin en Taalzee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef reactie: